Η ομάδα προφορικής ιστορίας του Γυμνασίου Άμφισσας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία, στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων “Προφορική Ιστορία του τόπου μου – Άγνωστες πτυχές της τοπικής Ιστορίας”.

 Οι μαθητές παρακολούθησαν με αυξημένο ενδιαφέρον την ξενάγηση,  κατέγραψαν τις σκέψεις τους σε φύλλα εργασίας, πήραν συνέντευξη από τις μοναχές της Ιεράς Μονής και επεσήμαναν σημεία ιδιαίτερης σημασίας για μετέπειτα διερεύνηση. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους του μοναστηριού, έθεσαν καίρια ερωτήματα, ενημερώθηκαν για την Ιστορία  του, καθώς και για τον σημαντικό ρόλο του στην Επανάσταση του ’21, ως ορμητήριο και καταφύγιο των αγωνιστών της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, θαύμασαν το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού και εντυπωσιάστηκαν από το παλιό φωτάναμμα, ένα από τα ελάχιστα διατηρημένα στο είδος του.

Οι μαθητές/τριες απέδειξαν πως διαθέτουν ωριμότητα, ομαδικό πνεύμα, αποφασιστικότητα, αλλά και τη διάθεση να εξερευνήσουν και να αναδείξουν άγνωστες πτυχές της τοπικής Ιστορίας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες της παραπάνω δράσης: Σταματέλλου Ευαγγελία (μαθηματικός), Κουτονιά Χαρίκλεια (φιλόλογος), Τραχανά Ζαφείρα (φιλόλογος).

Πολύτιμη η συνδρομή  της κας Μισιρλή Ασημένιας, υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Φωκίδας.